Historisk arkiv

Strengere regler for sjøtransport

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

I sitt hovedinnlegg i FNs kommisjon for bærekraftig utvikling i New York i går, tok miljøvernminister Siri Bjerke til orde for strengere regler for sjøtransport av radioaktivt materiale. (20.04.01) Les innlegget

Strengere regler for sjøtransport

I sitt hovedinnlegg i FNs kommisjon for bærekraftig utvikling tok miljøvernminister Siri Bjerke til orde for strengere regler for sjøtransport av radioaktivt materiale. Hun sa seg forøvrig enig med EU i at klimautfordringene nå er å få Kyotoprotokollen til å virke. (20.04.01)

-Når vi starter forhandlinger om strengere regler for sjøtransport av radioaktivt materiale og strengere erstatningsansvar, bør vi som et minimum få regler som krever forhåndsvarsling for hver enkelt transport. Bare globale regler vil være fullt ut tilfredsstillende, men som en mellomløsning vil vi søke bilaterale avtaler, sa Bjerke.

I innlegget sitt understreket miljøvernministeren at det internasjonale klimaarbeidet må baseres på Kyotoprotokollen, og sa at Norge fullt ut er enig med EU i at utfordringen foran oss nå er å få protokollen til å virke.

Hun gikk også inn for at Århuskonvensjonen om retten til miljøinformasjon og retten til å delta i beslutningsprosesser bør globaliseres.

Les hele innlegget