Historisk arkiv

PRIMAR og private distributører av elektroniske sjøkart

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Brev til stortingsrepresentant Gunnar Kvassheim av 9. oktober 2000

Stortingsrepresentant Gunnar Kvassheim
Stortinget
Karl Johans gt. 22
0026 OSLO

Deres ref

Vår ref (bes oppgitt ved svar)

Dato

1998/1176- EA-ES LSN

09.10.2000

PRIMAR og private distributører av elektroniske sjøkart

Jeg viser til ditt brev av 25. august angående forholdet mellom Primar og private distributører av elektroniske sjøkart.

PRIMAR er et arbeidsfellesskap mellom 10 europeiske nasjonale sjøkartverk, hvor Norge og Storbritannia ivaretar den daglige driften fra et felles kontor i Stavanger. Den norske deltaker i PRIMAR, Electronic Chart Centre AS (ECC), ble etablert under regjeringen Bondevik etter et fremlegg fra tidl. næringsminister Lars Sponheim.

Virksomheten er opprettet for å levere en samordnet, felles digital sjøkarttjeneste for de sjøområder som medlemslandene har ansvar for å kartlegge. Arbeidet utføres i overensstemmelse med retningslinjer vedtatt i den internasjonale sjøkartverk- organisasjonen (IHO), hvor Norge er medlem.

PRIMAR leverer ikke elektroniske sjøkartdata til sluttbrukerne. Dette gjøres av private distributører. Alle private distributører har anledning til å levere samtlige medlemslands sjøkartdata forutsatt at de tilfredsstiller de krav som er satt. Foreløpig har rundt 30 private distributører i 15 land, hvorav 10 europeiske, inngått avtale om levering av medlemslandenes elektroniske sjøkart. Også C-MAP Norway AS er blitt tilbudt slik avtale.

For å sikre at virksomheten ikke er i strid med konkurransereglene innen EU/EFTA tar PRIMAR nå sikte på å notifisere alle relevante avtaler for EU’s konkurransemyndig-heter. Det forventes at alle nødvendige dokumenter vil være oversendt myndighetene i løpet av oktober d.å.

Med vennlig hilsen
Grete Knudsen