Historisk arkiv

Jernbanestasjonene som lokale knutepunkt for bredbåndstjenester

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 43/00
Dato: 02.10.2000
Kontaktperson: Øistein Øisjøfoss, telefon 22 24 01 25

Jernbanestasjonene som lokale knutepunkt for bredbåndstjenester

I åpningsinnlegget under IKT Norge sitt nytenkningsseminar "Norge etter oljen" tok nærings- og handelsminister Grete Knudsen i dag til orde for at tilgang til IKT tjenester bl. a. kan sikres ved å stimulere til flere internettcaféer i offentlige rom.

- Kanskje vi kan utnytte jernbanestasjonene til lokale knutepunkter for IKT-tjenester. Fiberkablene ligger bare noen meter fra bygningene, og det er godt med plass til parkering utendørs og til aktiviteter innendørs, mente statsråden.

IT-ministeren hadde også et klart budskap til næringslivet:

- I Norge har vi lyktes ganske godt med å kombinere familie og yrkesaktivitet. I Europa for øvrig må mange unge jenter velge mellom å få barn og ta utdannelse og jobb. I Norge gjør jentene begge deler. Gutta er i ferd med å bli sinkene. Typiske mannsarbeidsplasser forsvinner. Jentene er i flertall på høyere utdanning, og gutta taper i omsorgssamfunnet.

Skal vi klare å løfte Norge inn i kunnskapssamfunnet må vi ha menn som tør å gå inn i omsorgsyrkene. Vi må ha menn som tar større ansvar på hjemmebane. Vi må ha menn som slipper kvinner til i ledelsen og i styrene i våre bedrifter. Vi har simpelthen ikke råd til å la være. Vi trenger alle hender og hoder i Norge i aktivitet. Vi trenger et inkluderende næringsliv, sa Grete Knudsen.