Historisk arkiv

Nå blir Galleriet i Bergen mer enn et kjøpesenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 52/00
Dato: 06.10.2000
Kontaktperson: Pål Berrefjord, telefon 99 54 19 43

Nå blir Galleriet i Bergen mer enn et kjøpesenter

- Med den nye internettcafeen blir Galleriet noe mer enn et kjøpesenter. Jeg er glad jeg for åpne nettcafeen, nettopp fordi den er i tråd med vår regjerings "IT-ånd". For vi vil skape et informasjonssamfunn for alle, og derfor er cafeer av denne typen viktige, sier næring- og handelsminister Grete Knudsen, som lørdag vil åpne internettcafeen Accezzo på Galleriet.

Åpningen av internettcafeen finner sted klokken 1300 lørdag 7. november.

- Vårt hovedmål i IT-politikken er at alle skal ta del i det nye kunnskapssamfunnet. Selv om vi i Norge ligger i tet når det gjelder utbredelse og bruk av nye Internett-tjenester, er det ennå ikke alle mennesker som har tilgang på nettet. Derfor er det viktig å tilby Internett der folk ferdes. Galleriet er et godt eksempel i Bergen, sier Knudsen.

Hun trekker frem initiativtaker og motor Steinar Kristoffersen som har stått bak etableringen av Accezzo.

- Vi gjør mye for å nå målsettingene i IT-politikken. Blant annet lanserte vi eNorge-planen i sommer, som er en handlingsplan med en rekke tiltak vi vil gjør innenfor dette området. I Statsbudsjettet foreslår Regjeringen å bruke mer penger på IKT-forsking, og snart skal vi legge frem en egen handlingsplan for bredbåndkommunikasjon, fremhever ministeren.

Men legger til:

  • Politikernes makt er begrenset. Vi er avhengig av at det settes i gang kreative og nyskapende tiltak av kreative og innsatsvillige sjeler. Det er denne kafeen et resultat av, hevder hun.

Grete Knudsen vil selv være tilgjengelig for kommentarer etter at hun har åpnet Accezzo.