Historisk arkiv

Nærings- og handelsminister Grete Knudsen utfordrer kommunikasjonsbransjen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 55/00
Dato: 17.10.2000
Kontaktperson: Øistein Øisjøfoss, telefon 22 24 01 25

Nærings- og handelsminister Grete Knudsen utfordrer kommunikasjonsbransjen

- Med de kjappe og store endringene vi opplever i dagens samfunn, er det bedre med selvregulering i bransjen enn lange lovprosesser og forordninger fra politikerne. Jeg vil derfor utfordre bransjen til å lage og mangfoldiggjøre, en egen "Vær varsom- plakat" for informasjons- og kommunikasjonsmedarbeidere, som er tilpasset det nye informasjonssamfunnet, sier nærings- og handelsminister Grete Knudsen.

Denne oppfordringen kom i dag under statsrådens åpninggsinnlegg på "Kommunikade 2000" som er en konferanse for offentlige informatører. Grete Knudsen begrunnet sin oppfording slik:

- I informasjonssamfunnet blir saksbehandling i større grad kommunikasjon. Saksbehandling og informasjonsarbeid vil smelte sammen og kommunikasjonsevne blir viktigere for å yte riktig og god service. I et samfunn som renner over av informasjon, kreves det desto større profesjonalitet og ærlighet av de som har kommunikasjon som profesjon. Det finnes ingen objektiv offentlig dialog, derfor er dere som sitter her i salen blant de viktigste kildene til reell og etisk forsvarlig informasjonsutveksling.