Historisk arkiv

SND har for ustabile rammebetingelser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 39/00
Dato: 22.09.2000
Kontaktperson: Tron Ole Bamrud, telefon 22 24 66 64
Øistein Øisjøfoss, telefon 22 24 01 25

SND har for ustabile rammebetingelser

Dette er en av konklusjonene i evalueringen av Statens nærings- og distriktsutviklingsfond som Nærings- og handelsdepartementet har gjennomført.

I rapporten påpekes det bl. a. at SNDs målhierarki nå er blitt så omfattende at det snarere hemmer enn fremmer en positiv utvikling av SND.

Stilt overfor stadige budsjettendringer er det i følge rapporten svært vanskelig å drive virksomheten, og i en slik situasjon framstår ikke SND som en god medspiller for næringslivet. Videre, hevder rapporten, at det blir for snevert kun med fokus på enkeltbedrifter og det anbefales at SND arbeider mer med nettverk av bedrifter, forskningsinstitusjoner og utviklingspartnere.

For øvrig samarbeider SND med landets mest ambisiøse bedrifter. De er 50 til 100 prosent mer nyskapende enn gjennomsnittet av norske småbedrifter.

- SND gjør en god jobb, særlig tatt i betraktning de ustabile rammebetingelsene i form av omorganiseringer og budsjettkutt, uttaler prosjektleder Erik Arnold. Han har ledet evalueringen, som omfatter SNDs totale virksomhet siden 1993. Evalueringen er utført av det internasjonale selskapet Technopolis, i samarbeid med den norske STEP-gruppen og Albatross Consulting, og er en viktig del av forberedelsene til stortingsmeldingen om SND som Regjeringen skal legge fram til våren.