Historisk arkiv

Arcus-salget: Næringsministeren tilfreds med utfallet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 10/01
Dato: 07.02.2001
Kontaktperson: Reier Søberg, telefon 22 24 65 12
Øistein Øisjøfoss, telefon 22 24 01 25

Arcus-salget:

Næringsministeren tilfreds med utfallet

Nærings- og handelsministeren har i dag på vegne av Regjeringen undertegnet avtalen om salg av 66 prosent av statens aksjer i Arcus AS til Sucra AS. Salget har en verdi på 340 millioner kroner.

- Arbeidet med privatiseringen har vært en omfattende prosess, med flere interessenter. Staten har all grunn til å være tilfreds med det økonomiske resultatet av prosessen, sier nærings- og handelsminister Grete Knudsen.

Knudsen mener at konsernets markedsposisjon og sterke økonomiske utvikling de siste årene legger et godt grunnlag for den videre utviklingen av selskapet. Staten, med sin eierandel på 34 prosent, vil sammen med de nye eierne arbeide for at selskapet kan videreutvikle sin sterke posisjon hjemme og på eksportmarkedene.

- Gjennom den aksjonæravtalen som nå er fremforhandlet vil Staten fortsatt ha sterk innflytelse på den videre utviklingen i Arcus, opplyser statsråd Grete Knudsen. Hun påpeker også at avtalen om salg av aksjene er inngått med forbehold om Stortingets godkjennelse. I tillegg må avtalen behandles av Konkurransetilsynet og i forhold til ervervsloven. Jeg vil arbeide for at dette skal skje så raskt som mulig, forhåpentlig i løpet av april eller mai måned, avslutter statsråden.