Historisk arkiv

Gassallokering til Kvitebjørn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 41/00

Dato: 30.06.2000

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Gassallokering til Kvitebjørn

Olje- og energidepartementet har i dag vedtatt å tildele Kvitebjørnfeltet leveranseansvar under inngåtte gassalgskontrakter (gassallokering). Kvitebjørnfeltet, som nylig ble behandlet av Stortinget, er dermed sikret avsetning for gassressursene. Kvitebjørn medvirker med dette til å oppfylle Norges langsiktige gassalgsforpliktelser overfor kjøpere på kontinentet.

Kvitebjørn, som ligger sørøst for Gullfaksfeltet, skal starte å levere gass under inngåtte gassalgskontrakter fra 2004 og er sikret avsetning for gassproduksjonen til og med 2014. Allokeringsprofilen, dvs. de årlige produksjonsvolumene, er basert på optimal utnyttelse av installasjonene på Kvitebjørnfeltet.

Beslutningen om gassallokering til Kvitebjørn er tatt etter at departementet har mottatt anbefalinger fra Forsyningsutvalget (FU) og Oljedirektoratet. Departementet har foreløpig ikke tildelt leveranseansvar til ytterligere felt, men har bedt FU vurdere om dette er nødvendig av hensyn til eventuelle tidskritiske utbyggingskandidater.