Historisk arkiv

"Østfoldpakka": Bomstasjon på fylkesveg 311 - nord for krysset med Breviksveien i Moss

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

.

Pressemelding

Nr.: 62/2000
Dato: 6.6.2000

Østfoldpakka: Bomstasjon på fylkesveg 311 – nord for krysset med Breviksveien i Moss

Da Stortinget behandlet Østfoldpakka ble Samferdselsdepartementet bedt om å vurdere plasseringen av bom på fylkesveg 311 i samråd med lokale myndigheter.

Departementet har kommet til at det vil være mest hensiktsmessig at den påtenkte bomstasjonen på fylkesveg 311 i Moss blir plassert nord for krysset med Breviksveien. Dette vil være mest riktig blant annet for lokaltrafikken mellom Son og Moss som dermed ikke blir belastet med bompenger. En slik plassering blir gjort avhengig av at den ikke fører til uheldige virkninger for trafikksikkerhet eller miljø på fylkesveg 311/Breviksveien. I tillegg er det en forutsetning at det ikke blir uforholdsmessig stor inntektssvikt for bompengeinnkrevingen, som følge av trafikkoverføring fra E6. Dersom slike uheldige virkninger skulle oppstå, vil bommen på fylkesveg 311 bli flyttet sør for krysset med Breviksveien, i tråd med et forslag som ble lagt fram for Stortinget i fjor høst.

Dette går fram av brev som Samferdselsdepartementet i dag har sendt til Moss kommune og Statens vegvesen.

- Samferdselsdepartementet ser det som avgjørende at det settes i gang trafikksikkerhets- og miljøtiltak langs fylkesveg 311/Breviksveien. Departementet ber Vegdirektoratet om å vurdere aktuelle tiltak, kostnader og finanseringsløsninger. Vurdering av tiltak bør skje i samråd med lokale myndigheter, går det fram av et brev fra Samferdselsdepartementet.

Samferdselsdepartementet viser ellers til at det er viktig å unngå forsinkelser når det gjelder igangsetting av arbeidet med Østfoldpakka. I et brev til Moss kommune har departementet derfor bedt om at kommunen samarbeider med Statens vegvesen om regulering for den nye bomstasjonen på fylkesveg 311.