Historisk arkiv

Åsta-ulykken: Oppfølging av rapport fra undersøkelseskommisjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har i dag mottatt Jernbaneverkets og NSB BAs uttalelser til rapporten fra den regjeringsoppnevnte undersøkelseskommisjonen i forbindelse med togulykken ved Åsta den 4. januar 2000.

Pressemelding

Nr.: 109/2000
Dato: 22.11.00

Åsta-ulykken: Oppfølging av rapport fra undersøkelseskommisjonen

Samferdselsdepartementet har i dag mottatt Jernbaneverkets og NSB BAs uttalelser til rapporten fra den regjeringsoppnevnte undersøkelseskommisjonen i forbindelse med togulykken ved Åsta den 4. januar 2000. Uttalelse fra Statens jernbanetilsyn vil bli levert Samferdselsdepartementet i løpet av i morgendagen.

Uttalelsene har sammenheng med at Samferdselsdepartementet i brev av 10. november i år ba om uttalelser til rapporten, med redegjørelse for oppfølging av kommisjonens anbefalinger og tiltaksplan med tidsfrister for gjennomføring av videre oppfølging.

- Samferdselsdepartementet vil nå gjennomgå og vurdere uttalelsene, sett blant annet i forhold til undersøkelseskommisjonens rapport og anbefalinger. Stortinget samferdselskomite vil få en orientering fra meg om oppfølgingen av undersøkelseskommisjonens rapport. Tidspunktet for en slik orientering vil bli nærmere avklart med komiteen. Samferdselsdepartementet vil også arbeide videre med vurdering og oppfølging av rapporten, blant annet med sikte på framlegg for Stortinget, sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.


NOU 2000:30 Åsta-ulykken, 4. januar 2000 ble sendt på en bredere høring 11. desember 2000. Høringsfrist: 7. februar 2001.