Historisk arkiv

Avtale om avvikling av sammenslåingen av Telenor AS og Telia AB

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 49/2000
Dato: 19.05.2000

Avtale om avvikling av sammenslåingen av Telenor AS og Telia AB

Regjeringen har i statsråd i dag lagt fram forslag om godkjenning av en avtale mellom den norske og svenske stat om avvikling av sammenslutningen av Telenor AS og Telia AB. Avtalen mellom de to statene ble inngått den 10. april i år. Den er et resultat av det arbeidet som ble satt i gang etter at det den 16. desember i fjor ble enighet om å avbryte sammenslutningen av Telenor AS og Telia AB. Telenor AS og Telia AB skal forestå den tekniske avviklingen av det sammenslåtte selskapet.

I forslaget er det vist til at den norske og svenske staten har hatt felles kostnader i forbindelse med den planlagte børsnoteringen av det sammenslåtte selskapet. Det dreier seg om kostnader til internasjonale banker, i egenskap av tilretteleggere av planlagt børsnotering. I tillegg kommer utgifter til juridiske og økonomiske rådgivere og rådgivere innenfor markedsføring. Disse kostnadene beløper seg i alt til om lag 17 millioner kroner. Ifølge avviklingsavtalen skal den norske stat dekke 6,8 milloner kroner av disse kostnadene. Samferdselsdepartementet har i tillegg hatt kostnader på om lag 500 000 kroner i forbindelse med avviklingen. De samlede kostnadene på 7,3 millioner kroner vil fullt ut bli dekket innenfor en tidligere vedtatt bevilgning over statsbudsjettet for 2000.

Avtalen inneholder ellers en bestemmelse som slår fast at de to statene fraskriver seg retten til å kreve erstatning eller andre utbetalinger fra hverandre eller fra Telenor AS eller Telia AB, i forbindelse med inngåelse eller avvikling av sammenslutningen av de to selskapene.