Historisk arkiv

"Miljøhåndboken - trafikk og miljøtiltak i byer og tettsteder"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.:
Dato: 11.05.2000

Pressekonferanse: Miljøhåndboken – Trafikk og miljøtiltak i byer og tettsteder

Vi inviterer til pressekonferanse

mandag 15. mai klokka 1000,

Auditoriet, første underetasje, R-5,

Akersgata 59 ( Regjeringskvartalet)

Oslo

i forbindelse med at oppslagsverket Miljøhåndboken –Trafikk og miljøtiltak i byer og tettsteder nå er kommet i ny utgave og blir overlevert til samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.

Boken er utarbeidet av Transportøkonomisk institutt, på oppdrag fra Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet. En rekke representanter for miljømyndigheter og forskningsmiljøer innenfor teknologi, samfunnsplanlegging og trafikk- og miljøfeltet, har også bistått i arbeidet med boken.

Boken har tre hoveddeler: En del tar for seg Miljørettet planlegging, mens det i en miljøfaktadel blir gitt opplysninger om trafikkens virkninger på miljøet. I tiltaksdelen er det tatt inn opplysninger og vurderinger om i alt 48 forskjellige tiltak, med vekt på blant annet de enkelte tiltaks virkning og kostnader. Blant de tiltakene som blir nærmere behandlet er disse: Vegprising, tiltak for å redusere utslipp og støy fra trafikken, tiltak mot bruk av piggdekk, parkeringspolitikk og planlegging av arealbruk som fremmer bruk av miljøvennlig transport, særlig i storbyene.

Representanter fra Transportøkonomisk institutt orienterer og svarer på spørsmål, sammen med samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.

Samferdselsministeren vil ellers orientere om Samferdselsdepartementets arbeid med en del aktuelle miljø- og trafikksaker.

Vel møtt!