Historisk arkiv

"Miljøhåndboken" på Internett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Nå foreligger "Miljøhåndboken" - trafikk og miljøtiltak i byer og tettsteder på Internett. Boken kan lastes ned fra Transportøkonomisk institutts nettside: www.toi.no

Pressemelding

Nr.: 82/2000
Dato: 19.09.2000

"Miljøhåndboken" på Internett

MiljøhåndbokenNå foreligger "Miljøhåndboken - trafikk og miljøtiltak i byer og tettsteder" på Internett. "Miljøhåndboken" er en omfattende sammenfatning av kunnskap om miljøproblemer som trafikken skaper. Internettutgaven gjør det blant annet mulig å søke etter bestemt innhold og ta ut tabeller og annet materiale til bruk i egne dokumenter. Denne utgaven av "Miljøhåndboken" vil oppdateres årlig.

Boken består av tre deler.

"Miljørettet planlegging" beskriver virkemidler i miljøarbeidet.

"Miljøfakta" formidler kunnskap om effektene vegtrafikken har for miljø og helse.

"Tiltakskatalogen" presenterer 48 konkrete tiltak med vekt på virkninger og kostnader.

Målgruppen er hovedsakelig lokale og regionale myndigheter, interesseorganisasjoner og andre som er interessert i miljøtiltak i byer og tettsteder.

Miljøhåndboken er utarbeidet av Transportøkonomisk institutt (TØI), på oppdrag fra Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet. Den ble først utgitt i 1996, men kom i mai i år i utvidet og revidert utgave. Nå finnes den for første gang i elektronisk - og gratis versjon.

"Miljøhåndboken – trafikk og miljøtiltak i byer og tettsteder" finnes på nettsiden til Transportøkonomisk institutt: www.toi.no