Historisk arkiv

Postens planer for omlegging av ekspedisjonsnettet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Økt tilgjengelighet til grunnleggende post- og banktjenester for bedrifter og privatpersoner i alle deler av landet.Dette er et av hovedpunktene i stortingsmelding nr. 37 (1999-2000).

Pressemelding

Nr.: 54/2000
Dato: 26.05.2000

Postens planer for omlegging av ekspedisjonsnettet

- Posten står foran store utfordringer og må styrke sin konkurranseevne ved å ha et fleksibelt ekspedisjonsnett som er mer tilpasset kundenes behov. Kostnadene ved driften av ekspedisjonsnettet bør også i større grad tilpasses inntektene. Posten har et selvstendig ansvar for å finne fram til de mest hensiktsmessige løsningene for organiseringen av tjenestetilbudet og nettet. Jeg har merket meg at den planlagte omleggingen mange steder kan bety økt tilgjengelighet og utvidede åpningstider for postkundene. Det er en klar forutsetning, både fra Postens og regjeringens side, at servicekravene i konsesjonen til Posten blir oppfylt også etter omleggingen. I tida framover blir det ellers en viktig oppgave å sikre gode ordninger og tiltak for de ansatte i Posten som berøres av omleggingen, sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i forbindelse med at regjeringen i statsråd i dag legger fram en stortingsmelding med orientering om Postens planer for omlegging av ekspedisjonsnettet.

- Mange ansatte er berørt av omleggingen, særlig i distriktene. Det er derfor viktig at det er inngått en omstillingsavtale mellom Posten og personalorganisasjonene. Det er også viktig at de ansatte og berørte kommuner blir trukket inn i det videre arbeidet med omleggingen av ekspedisjonsnettet. Regjeringen vil intensivere arbeidet med offentlige servicekontorer. I den forbindelse vil regjeringen vurdere om det kan være aktuelt med økonomisk eller annen bistand til kommuner og statlige etater ved oppretting av slike kontorer, sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.