Historisk arkiv

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen om: Telenor som hovedeier av det danske mobiltelefonselskapet Sonofon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 63/2000
Dato: 13.06.2000

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen om: Telenor som hovedeier av det danske mobiltelefonselskapet Sonofon.

– Telenor vil med dette sikre sin posisjon som et av Nordens ledende teleselskaper. Med en styrket posisjon på det nordiske markedet, særlig innenfor det voksende markedet for mobilkommunikasjon, legges det til rette for at Telenor skal få økt styrke i et svært konkurranseutsatt marked. Dette skaper igjen større muligheter for å videreutvikle norsk kompetanse.

Dette sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i forbindelse med at Telenor AS har kommet inn som majoritetseier i det danske mobiltelefonselskapet Sonofon.

– Telesektoren over hele verden opplever nå en rivende utvikling med stadig nye og bedre teletjenester og lavere telepriser for næringsliv og publikum. For televirksomhetene i nesten alle land er endringer i eierskap både en del av og en forutsetning for denne utviklingen. I en slik situasjon er det derfor viktig at flere eiere kommer inn på eiersiden i Telenor. Flere eiere betyr blant annet at man får en større spredning av den risiko som også er knyttet til de store investeringer og utfordringer som Telenor står overfor. Med flere på eiersiden legges det også til rette for at man får et enda bredere grunnlag for å kunne vurdere risikoen, sier samferdselsministeren.