Historisk arkiv

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen: Lavere fart- og tryggere trafikk!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 61/2000
Dato: 6.6.2000

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen: Lavere fart - og tryggere trafikk!

Lavere fart på vegene er nødvendig for å få ned antallet trafikkulykker og for å redusere omfang og skadevirkning av de ulykker som skjer. For at fartsgrenser og andre restriksjoner skal ha en positiv virkning, må disse tiltakene følges opp med informasjon og kontroll. Et tett og godt samarbeid mellom forskjellige myndigheter er helt avgjørende for at kontrollvirksomheten skal få best mulig effekt. Samordning mellom politi og vegmyndigheter på dette feltet bør utvikles videre og styrkes i tida framover, særlig i kampen mot de alvorligste ulykkene.

Dette sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i forbindelse med åpningen av sommeraksjonen Senk farten. Økt politikontroll på særlig ulykkesutsatte strekninger og spesiell skilting langs vegnettet, er blant tiltakene i denne aksjonen, som er et samarbeid mellom politiet og Statens vegvesen.

- Automatisk trafikkontroll er et eksempel på et effektivt trafikksikkerhetstiltak som krever et godt samarbeid mellom politi og vegmyndigheter. Samferdselsdepartementet og Justisdepartementet har nå gitt sin tilslutning til en plan for utbygging av ordningen med automatisk trafikkontroll for perioden fram til og med 2002. Gjennomføring av denne planen vil føre til økt bruk av automatisk trafikkovervåking og er dermed ett av flere viktige tiltak for å redusere antall drepte og skadde i vegtrafikken, sier samferdselsministeren.