Historisk arkiv

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen - til Paris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 76/2000
Dato: 24.08.00

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen - til Paris

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen er i dagene 24. og 25. august i Paris, der han skal ha møter med den franske transportministeren Jean-Claude Gayssot og den franske industriministeren Christian Pierret som er ansvarlig for post- og telekommunikasjonsområdet.

Møtet har sammenheng med at Frankrike, i perioden 1. juli i år - 1.januar 2001, har formannskapet for EUs ministerråd for transport og telekommunikasjon. Blant de spørsmål som skal drøftes er trafikksikkerhet, arbeidstid innen vegtransport, internasjonalt samarbeid innenfor jernbanetransport og opprettelsen av en felleseuropeisk organisasjon for flysikkerhet – European Aviation Safety Authority (EASA).

Andre emner som vil bli tatt opp under møtet er luftfart og miljø, en gradvis videre åpning av postmarkedet, samt forslag til et nytt regelverk på telekommunikasjonsområdet.

Disse er med i samferdselsministerens følge: Politisk rådgiver Arnt Frode Jensen, departementsråd Per Sanderud og førstekonsulent/EU/EØS-koordinator Charlotte Andsager, alle fra Samferdselsdepartementet og samferdselsråd John Arild Jenssen, den norske EU-delegasjonen, Brussel.

Til red.

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen er tilgjengelig for pressen fra klokken 16.00, fredag 25. august. Sted: West End, 7 rue Clèment Marot, Paris 8e. Nærmere opplysninger: 99 54 19 58 (politisk rådgiver Arnt Frode Jensen).