Historisk arkiv

Styrket samarbeid ved brannsikring av vegtunneler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 70/2000
Dato: 14.07.2000

Styrket samarbeid ved brannsikring av vegtunneler

Samferdselsdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet har i fellesskap utarbeidet retningslinjer for saksbehandling ved brannsikring av vegtunneler. Retningslinjene gir et godt grunnlag for et nærmere samarbeid mellom Statens vegvesen og brannvernmyndighetene, på et så tidlig tidspunkt som mulig i planleggingen av nye tunneler. Dette vil igjen bidra til å øke effektiviteten i arbeidet med å sikre at trafikken i vegtunneler blir enda tryggere.

Det er tre hovedformål med retningslinjene. De skal sørge for at brannsikkerheten i nye tunneler avklares lokalt i forbindelse med reguleringsplanbehandling etter plan- og bygningsloven. De skal også sikre at vurderingen av brannsikkerheten i nye og eksisterende tunneler baseres på vegtunnelnormalene. I tillegg skal de forsikre at eventuelle brannsikringstiltak ut over kravene i vegtunnelnormalene baseres på aksepterte risikoanalyser.

Retningslinjene er utarbeidet innenfor gjeldende regelverk og bygger på et utkast fra Direktoratet for brann- og eksplosjonsvern og Vegdirektoratet i samarbeid med Statens bygningstekniske etat.

Retningslinjene distribueres til brannvernmyndighetene i kommunene og til alle landets vegkontorer. De er dessuten å finne på Samferdselsdepartementets nettside: http://www.odin.dep.no/sd/norsk/regelverk/rutiner/028041-220002/index-dok000-b-n-a.html