Historisk arkiv

"Teleberedskap i fritt konkurransemarked"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 20/2000
Dato: 4. april 2000

"Teleberedskap i fritt konkurransemarked"

Hvilke krav bør for framtiden stilles til telenettene og teletjenestene når det gjelder sikkerhet og beredskap?

Hvilken betydning vil innføringen av ny teknologi få for telenettenes sårbarhet? Hvordan skal man ivareta hensynene til sikkerhet og beredskap i de alminnelige telenettene – i en tid med flere operatører og økt konkurranse ved utbygging og drift av telenett og teletjenester?

Dette er noen av spørsmålene som blir drøftet i en rapport fra prosjektet "Teleberedskap i fritt konkurransemarked". Prosjektet ble opprettet av Samferdselsdepartementet i september 1999, med Post- og teletilsynet som prosjektansvarlig forvaltning. Direktør Roald Ekholdt i Post- og teletilsynet har vært leder for prosjektstyret, mens sivilingeniør Sverre Sørvåg, Post- og teletilsynet, har vært prosjektleder.

I tillegg til en bred gjennomgang av spørsmål knyttet til telesikkerhet og -beredskap, tar rapporten også for seg Totalforsvarets spesielle behov for telekommunikasjon, blant annet i situasjoner med overbelastning, krise eller krig.

- Jeg vil ikke nå kommentere de enkelte vurderinger og forslag i rapporten. Departementet vil - på fritt grunnlag - gjennomgå rapporten. Den vil være en del av grunnlaget for departementets videre arbeid med å avklare framtidig ambisjonsnivå og oppgave- og ansvarsfordeling når det gjelder telesikkerhet og teleberedskap. Rapporten blir nå sendt på høring til departementene, teleoperatørene og andre berørte myndigheter og brukere, sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.

Til redaksjonen

Rapporten "Teleberedskap i fritt konkurransemarked, TIFKOM" kan bestilles fra

Administrasjons- og økonomiavdelingen, Samferdselsdepartementet, telefon 22 24 81 11. Rapporten er også tilgjengelig på Internett, hos Post- og teletilsynet, med adresse:

www.npt.no/norsk/publikasjoner/tifkom/index.html

For nærmere opplysninger og kommentarer – kontakt: Direktør Roald Ekholdt (prosjektstyrets leder), telefon 22 82 46 000 eller prosjektleder Sverre Sørvåg telefon 22 82 46 00 eller 95 19 47 83, begge Post- og teletilsynet.