Historisk arkiv

Utbygging av vegen Lørdagsrud - Strømmen kirke - skal framskyndes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 31/2000
Dato: 12. mai 2000

Utbygging av vegen Lørdagsrud – Strømmen kirke - skal framskyndes

Arbeidet med veganlegget Lørdagsrud – Strømmen kirke, i Skedsmo i Akershus, skal framskyndes, slik at det blir gjennomført i årene 2000-2002. I tidligere planer var det lagt opp til at utbyggingen eventuelt skulle prioriteres i perioden 2002-2005.

Dette går fram av en orientering som er tatt inn i et forslag fra regjeringen, i forbindelse med revidert statsbudsjett for i år.

Anlegget omfatter en samleveg ved Strømmen kirke og er siste etappe av vegprosjektet riksveg 159 Knatten – Vigernes, med utvidelse av tilstøtende vegnett i Lillestrøm og Strømmen. Den nye samlevegen er 2,8 kilometer lang. 800 meter av vegen går i tunnel. Anleggsarbeidet omfatter også bygging av 2,8 kilometer gang- og sykkelveg, fortau og nær 500 meter med tilstøtende veger. De samlede kostnadene for hele anlegget er nå anslått til 248 millioner kroner.

Framskyndingen av anlegget skal finansieres ved A/S Fjellinjen tar opp et lån utover tidligere godkjent låneramme og mot at renter for det ekstra låneopptaket blir dekket og forskuttert av Skedsmo kommune og Thon-gruppen før anlegget starter. Samferdselsdepartementet forutsetter at lånet vil bli nedbetalt i årene 2003-2005 med bompenger fra Oslo-pakke 1. Tilbakebetalingen av forskudd vil skje innenfor Akershus sin del av bompengene som blir delt etter den etablerte delingsnøkkelen mellom Oslo og Akershus, går det fram av orienteringen.