Historisk arkiv

Utlysning av konsesjon: Tredje generasjons system for mobilkommunikasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 58/2000
Dato: 31.05.2000

Utlysning av konsesjon: Tredje generasjons system for mobilkommunikasjon

Samferdselsdepartementet har i dag utlyst fire konsesjoner for etablering og drift av tredje generasjons system for mobilkommunikasjon i Norge. Dette nye systemet vil kunne tilby en vesentlig høyere overføringshastighet enn dagens mobilsystemer. Det åpner også for en rekke nye tjenester, blant annet multimedietjenester der tekst, tale og video kan kombineres.

Samferdselsdepartementet legger opp til at søknader om konsesjon må oppfylle de minimumskrav som følger av utlysningen. I vurderingen av søknadene vil forpliktelser om å tilby dekning og utbyggingshastighet utover minimumskravene bli tillagt særlig vekt.

Søknadsfristen er satt til 14. august ( kl 1400).

Utlysningen av konsesjoner for etablering og drift av tredje generasjons system for mobilkommunikasjon har som mål å bidra til en fortsatt utvikling i retning av bedre og billigere kommunikasjonstjenester for alle. En effektiv utnyttelse av ressursene skal sikres ved at det legges opp til en virksom konkurranse.

Nærmere detaljer om krav til søker, utformingen av søknaden og den videre behandling av søknadene, framgår av dokumentet Utlysing av konsesjoner for etablering og drift av tredje generasjons mobilkommunikasjonssystem. Utlysingsdokumentet vil fra og med 31. mai i år, kl 1100 være tilgjengelig på norsk og engelsk på Post- og teletilsynets hjemmesider på Internett: http:\\ www.npt.no\

Utlysingsteksten kan også fås ved henvendelse til Samferdselsdepartementet på telefaks 22 24 56 09 ( merket utlysning 3 G) eller telefon 22 24 83 53.