Historisk arkiv

Verdivurdering av Posten Norge BA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 65/2000
Dato: 29.06.2000

Verdivurdering av Posten Norge BA

Egenkapitalen til konsernet Posten Norge har en markedsverdi på 4,8 milliarder kroner. Det går fram av en verdivurdering DnB Markets og PricewaterhouseCoopers har utført på oppdrag fra Samferdselsdepartementet. Rapporten om verdivurderingen viser at morselskapet Posten Norge BA har en verdi på 3,2 milliarder kroner, mens det største datterselskapet, Posten SDS AS, er ført opp med en verdi på om lag 1,5 milliarder kroner. Analysen som ligger til grunn for verdivurderingen tilsvarer den type løpende vurderinger som børsnoterte selskap er gjenstand for.

Rapporten om verdivurderingen vil være en del av bakgrunnsmaterialet for Samferdselsdepartementets arbeid med en stortingsmelding om virksomheten til Posten Norge BA. Meldingen skal etter planen legges fram i november i år. Den verdivurderingen av Posten Norge BA som nå foreligger, vil være viktig for den delen av stortingsmeldingen som tar for seg de avkastningskrav som skal stilles til Posten Norge BA i tiden framover.

Verdivurderingsrapporten inkluderer i tillegg synspunkter på konsernets resultater, konkurranseposisjon og framtidsutsikter.