Historisk arkiv

Willy Jensen - ny direktør i Post- og teletilsynet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 68/2000
Dato: 07.07.2000

Willy Jensen – ny direktør i Post- og teletilsynet

Willy Jensen er i statsråd i dag tilsatt som direktør i Post- og teletilsynet. Han er 53 år og kommer fra stillingen som administrerende direktør for Norge 2000 AS.

Willy Jensen er cand. real. fra Universitetet i Bergen i 1972. I årene 1982-89 var han professor ved Universitetet i Tromsø. Han var deretter administrerende direktør i Spacetec A/S Tromsø frem til 1993, da han ble avdelingsdirektør i den europeiske romfartsorganisasjonen ESA. Denne stillingen hadde han i fem år, inntil han i 1998 ble ansatt som administrerende direktør for Norge 2000 AS.

15 personer søkte stillingen som direktør i Post- og teletilsynet, som ble ledig etter at tidligere direktør Roald Ekholdt fratrådte stillingen 1. juni i år.

Post- og teletilsynet er et eget forvaltningsorgan som har som oppgave å administrere det offentlige regelverket på post- og teleområdet og bidra til at brukerne i Norge får tilgang til gode og rimelige post- og teletjenester. Tilsynets arbeidsområde omfatter blant annet fastsetting og oppfølging av forskrifter, tilsyn med aktører på post- og teleområdet, frekvensforvaltning, samt tildeling av og kontroll med konsesjoner.