Historisk arkiv

Konkurranse i telemarkedet - en viktig forutsetning for eNorge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen vil mandag 28. mai kl. 14.00 presentere en eNorge-månedsrapport om konkurransesituasjonen i det norske telemarkedet og myndighetens arbeid med dette. (23.05.01)

Pressemelding

Nr.: 68/2001
Dato: 23.05.01

Konkurranse i telemarkedet – en viktig forutsetning for eNorge

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen vil mandag 28. mai kl. 14.00 presentere en eNorge-månedsrapport om konkurransesituasjonen i det norske telemarkedet og myndighetens arbeid med dette. Rapporten inngår i den månedlige rapporteringen til statsministeren om utviklingen innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i Norge.

- Tilgang til ny teknologi er en viktig forutsetning for å nå regjeringens eNorge-mål om en grønn kunnskapsøkonomi og et informasjonssamfunn for alle. For å kunne nyttegjøre seg det økende tilbudet av digitale tjenester må befolkningen i Norge ha tilgang til IKT-infrastruktur med høy overføringskapasitet. Til dette trengs en vel fungerende telesektor. Det er viktig for telemyndighetene å arbeide for å styrke konkurransen i telekommunikasjonsmarkedet slik at vi oppnår billigere og bedre teletjenester for hele landet, sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen

I forbindelse med månedens eNorge-rapportering vil Post- og teletilsynet offentliggjøre en rapport tilsynet har utarbeidet for Samferdselsdepartementet om konkurransesituasjonen i telemarkedet. Rapporten gir en utfyllende beskrivelse av det norske telemarkedet når det gjelder markedsandeler, tjenestetilbud og priser.


Tid: Mandag 28. mai 2001, kl. 14.00,
Sted: Post- og teletilsynet, Revierstredet 2, Oslo.

Statssekretær og eKoordinator Tore O. Sandvik, Nærings- og Handelsdepartementet, direktør Willy Jensen, Post- og teletilsynet, samferdselsminister Terje Moe Gustavsen og ekspedisjonssjef Eva Hildrum, Samferdselsdepartementet vil delta på presentasjonen.

For mer informasjon om eNorge og tidligere månedsrapporter fra eKoordinatoren, se: http://enorge.dep.no

Kontaktpersoner:
Informasjonsdirektør Anne Marie Storli, Post- og teletilsynet
tlf. 22 82 46 05 / 917 33 650
Informasjonsrådgiver Guro Steine, Samferdselsdepartementet
tlf. 22 24 83 16 / 414 38 985