Historisk arkiv

Ny godsterminal i Trondheim

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har i dag bedt om at Jernbaneverket ved endelig fastsettelse av sitt handlingsprogram for perioden 2002-2011 legger inn midler til bygging av ny godsterminal på Leangen i Trondheim. (25.04.01)

Pressemelding

Nr.: 33/2001

Dato: 25.04.01

Ny godsterminal i Trondheim

Samferdselsdepartementet har i dag bedt om at Jernbaneverket ved endelig fastsettelse av sitt handlingsprogram for perioden 2002-2011 legger inn midler til bygging av ny godsterminal på Leangen i Trondheim, i tråd med forutsetningene i Nasjonal transportplan 2002-2011. Dette opplyser samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.

I et brev til Jernbaneverket viser Samferdselsdepartementet til at Jernbaneverket tidligere har gått inn for at investering i ny terminal på Leangen bør utsettes og tas opp til ny behandling i revisjon av Nasjonal Transportplan 2006-2015. Jernbaneverket mener at det utfra en isolert jernbanefaglig vurdering ikke er rasjonelt å bygge ny godsterminal nå, så lenge kapasiteten på Brattøra anses tilfredsstillende og sett i sammenheng med andre høyt prioriterte oppgaver.

Samferdselsdepartementet er imidlertid av den oppfatning at flyttingen av godsterminalen fra Brattøra til Leangen må ses i sammenheng med byggingen av Nordre avlastningsveg i Trondheim. En utsettelse av flyttingen vil gi merkostnader for prosjektet Nordre avlastningsveg på om lag 220 mill. kroner ved valg av en midlertidig løsning. - Samferdselsdepartementet kan ikke aksepterer en slik fordyring av prosjektet for å kunne utsette investeringen i ny godsterminal, heter det i brevet fra Samferdselsdepartementet.

Samferdselsdepartementet ber om at Jernbaneverket og Vegdirektoratet framover sørger for god koordinering av byggingen av de to prosjektene ny godsterminal og Nordre avlastningsveg.