Historisk arkiv

Samferdselsdepartementets nettsider - kilde til informasjon om transport, post og telekommunikasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 29/2001
Dato: 20.04.2001

Samferdselsdepartementets nettsider - kilde til informasjon om transport, post og telekommunikasjon

Samferdselsdepartementets nettsider på Odin skal være en nyttig og effektiv informasjonskanal for pressen, offentlig forvaltning og allmennheten ellers. Målet er å tilby de som leter etter informasjon om ulike tema innen samferdsel et naturlig utgangspunkt for å slå opp og finne den informasjon man er på jakt etter.

Samferdselsdepartementet lanserte sommeren 2000, i likhet med de andre departementene og Statsministerens kontor, nye sider på Odin – felles, elektronisk informasjonstjeneste for regjeringen og departementene.

I tillegg til de faste menypunktene som ligger inne i menyene til alle departementene og Statsministerens kontor, har vi laget et eget menypunkt for Nasjonal transportplan (NTP). NTP er et viktig dokument som betyr mye for hvordan transport-Norge skal se ut. Planen tar for seg 10 år av gangen og skal revideres hvert fjerde år.

Under NTP-menypunktet har vi imidlertid forsøkt å samle mer informasjon enn bare selve stortingsmeldingen om Nasjonal transportplan. Forut for stortingsmeldingen gjøres et stort og grundig arbeid i de statlige transportetatene, og planen er gjenstand for en omfattende høringsrunde. Etter at regjeringen la fram meldingen har Stortingets samferdselskomite stilt nesten 100 spørsmål til samferdselsministeren som grunnlag for arbeidet med komiteens innstilling. Etter at NTP ble behandlet i Stortinget vil transportetatene lage handlingsplaner for hvordan NTP skal følges opp innenfor de ulike områdene.

Opplysninger om høringer

Et annet nyttig menypunkt på nettsidene er Høringer. Vi forsøker å gi en oversiktlig framstilling av hvordan for eksempel nye lover og forskrifter blir behandlet. Ved å samle lenker til ulik bakgrunnsinformasjon og til det endelige resultat av en høring, gir vi et helhetlig bilde av en lov- eller forskriftsendring. Telesektoren er et av flere områder med store forandringer i det regulatoriske rammeverket. Høringer er viktige utgangspunkt for endringer i dette rammeverket. Det gjennomføres også høringer av NOU'er og større utredninger og rapporter.

Formålet med Odin er å gjøre informasjons- og nyhetsstoff fra regjeringen og departementene tilgjengelig på Internett og gjennom dette bidra til å gjøre statsforvaltningen mer åpen og tilgjengelig.

Siden sommeren 2000 har nettsidene vært under kontinuerlig utbedring og utvikling. Målet er at Samferdselsdepartementets nettsider skal bli en naturlig kilde for informasjon til pressen og allmennheten ellers. Informasjonen som ligger på nettet skal være et utfyllende supplement til den direkte og personlige kontakten.

SDs sider har mer enn 8000 besøk og over 60 000 treff i måneden.



Vedlagt følger en presentasjon over noe av innholdet på nettsidene.