Historisk arkiv

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen: Bedre føreropplæring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- For å bekjempe ulykker i trafikken må vi få ungdommen med oss i arbeidet. Dette sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i forbindelse med at han har tatt initiativ til en ungdomskonferanse om trafikksikkerhet. (12.01.2001)

Pressemelding

Nr.: 1/2001
Dato: 12.01.01

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen: Bedre føreropplæring

- For å bekjempe ulykker i trafikken må vi få ungdommen med oss i arbeidet. Vi opplever nå en markert økning i de typiske ungdomsulykkene og det bekymrer meg. I fjor ble nesten 90 unge mellom 15 og 24 år drept i trafikken. Dette sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i forbindelse med at han har tatt initiativ til en ungdomskonferanse om trafikksikkerhet.

- I Samferdselsdepartementet er vi særlig opptatt av å få frem synspunkter fra ungdom for å få til en enda bedre føreropplæring. Føreropplæringen er et av de viktigste tiltakene vi har for å gjøre unge til best mulig bilførere. Dagens føreropplæring må forbedres. Mengdetrening er fortsatt viktig, men i tillegg ønsker vi blant annet å innføre obligatorisk introduksjonskurs før øvingskjøringen starter og obligatorisk test eller tentamen ved kjøreskolene før man går opp til førerprøven, sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.

Tirsdag 16. januar arrangerer Statens vegvesen en ungdomskonferanse på Scene West Victoria i Oslo. Målet med å samle ungdommer fra hele landet til å diskutere trafikksikkerhet er å få fram unges engasjement og synspunkter på det arbeid som gjøres for trafikksikkerheten. Ambisjonen er å få innspill til hvordan tiltak og kampanjer som særlig er rettet inn mot ungdom kan utformes. Statsminister Jens Stoltenberg åpner konferansen, og det blir innlegg fra samferdselsministeren.

Nærmere opplysninger om konferansen finnes på www.vegvesen.no
Statens vegvesen vil overføre deler av konferansen direkte på sine nettsider

VEDLEGG