Historisk arkiv

Samferdselsministeren møter det svenske formannskapet i EU

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen reiser mandag 22. januar til Stockholm for å møte den svenske næringsministeren Björn Rosengren. (21.01.01)

Pressemelding

Nr.: 5/2001
Dato: 21.01.01

Samferdselsministeren møter det svenske formannskapet i EU

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen reiser mandag 22. januar til Stockholm for å møte den svenske næringsministeren Björn Rosengren. Møtet finner sted i Rosenbad fra klokken 11.30 til klokken 14.00.

Bakgrunnen for møtet er at Sverige fra 1. januar i år tok over formannskapet for Rådet i Den europeiske union og at næringsminister Rosengren leder EUs ministerråd for transport og telekommunikasjon.

Blant de spørsmål samferdselsministeren vil drøfte med den svenske næringsministeren er: Europakommisjonens forslag til sikkerhetsdirektiv på jernbaneområdet, opprettelsen av en felleseuropeisk organisasjon for flysikkerhet – European Aviation Safety Authority (EASA) og EUs regelverk for elektronisk kommunikasjonsnettverk.

Disse er i samferdelsministerens følge ved møtet: Departementsråd Per Sanderud, rådgiver og EU/EØS-koordinator Bente Bakke, begge fra Samferdselsdepartementet, og samferdselsråd John Arild Jenssen fra den norske EU-delegasjonen i Brussel.