Historisk arkiv

Samferdselsministeren til Moskva for å undertegne post- og teleavtale

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Tirsdag 19. juni er samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i Moskva for å møte den russiske kommunikasjonsministeren Leonid Reiman. (18.06.01)

Pressemelding

Nr.: 70/2001
Dato: 17.06.2001

Samferdselsministeren til Moskva for å undertegne post- og teleavtale

Tirsdag 19. juni er samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i Moskva for å møte den russiske kommunikasjonsministeren Leonid Reiman. Samferdselsministeren deltar i statsminister Jens Stoltenbergs delegasjon under det offisielle besøket i Russland 18.-19. juni.

I forbindelse med at det avholdes et russisk-norsk teknologiforum skal den russiske kommunikasjonsministeren og samferdselsminister Moe Gustavsen undertegne en russisk-norsk rammeavtale om samarbeid på post- og teleområdet.

Bakgrunnen for avtalen er at man ønsker å utvikle og utdype et gjensidig og fruktbart samarbeid på post- og teleområdet. Rammeavtalen skal legge til rette for konkrete avtaler blant annet når det gjelder vitenskapelig og teknisk samarbeid mellom partene, utvikling av nærmere forretningskontakter mellom selskaper og styrking av russisk-norske allianser og samarbeid på kommunikasjonsområdet.

Avtaleundertegningen skjer tirsdag 19. juni, og det vil deretter bli et kort felles møte med russisk og norsk presse.

Til red.

Nærmere opplysninger kan fås fra politisk rådgiver Arnt Frode Jensen, Samferdselsdepartementet, tlf. 99 54 19 58.