Historisk arkiv

Samråd om offentlig transport og tilgjengelighet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen inviterer til samråd om offentlig transport og tilgjengelighet fredag 27. april. (26.04.01)

Pressemelding

Nr.: 34/2001
Dato: 26.04.01

Samråd om offentlig transport og tilgjengelighet

- Samferdselsdepartementet har fortsatt store utfordringer når det gjelder funksjonshemmedes tilgjengelighet til det offentlige transportsystemet. I Nasjonal transportplan 2002-2011 har regjeringen gått inn for å legge til rette for at funksjonshemmede skal kunne nytte det samlede transportsystemet. I planen er det lagt særlig vekt på å bedre tilgjengeligheten til det ordinære kollektivtilbudet. Dette sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i forbindelse med at han har invitert representanter fra interesseorganisasjoner for funksjonshemmede, Transportbedriftenes Landsforening, Statens råd for funksjonshemmede og statlige transportetater til et samråd om offentlig transport og tilgjengelighet, fredag 27. april 2001, kl 12.30 – 16.30.

I forbindelse med samrådet utfordres interesseorganisasjonene til hver å foreslå tre konkrete samferdselspolitiske tiltak, som på kort og langsikt vil bidra til et mer tilgjengelig kollektivtransportsystem.

Målet med et slikt samråd er å bidra til å skape en konstruktiv dialog mellom myndighetene og brukerorganisasjonene når det gjelder transport og tilgjengelighet. Samferdselsdepartementet vil ta med seg innspillene og signalene som kommer fram i samrådet i det videre arbeidet med tilgjengelighet til offentlig transport for funksjonshemmede.

Til redaksjonen

Pressen inviteres til å høre samferdselsministeren oppsummere noe av det som kommer fram under samrådet om offentlig transport og tilgjengelighet kl. 15.00 i Akersgaten 44, Oslo, møterom 1066 (Y-blokka).