Historisk arkiv

Samråd om transport og miljø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen inviterer representanter for miljøorganisasjonene til et samråd om transport og miljø fredag 16. mars kl. 12.30 – 16.30. (15.03.01)

Pressemelding

Nr.: 20/2001
Dato: 15.03.01

Samråd om transport og miljø

- Transportsektoren har betydelige miljøutfordringer. På lik linje med andre sektorer skal transportsektoren bidra til å nå regjeringens nasjonale miljømål. Dette er også lagt til grunn i Nasjonal transportplan 2002-2011. Jeg ønsker å få innspill til konkrete transportpolitiske tiltak som kan bidra til en mer miljøvennlig transport. Dette sier Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i forbindelse med at han har invitert representanter for miljøorganisasjonene til et samråd om transport og miljø fredag 16. mars kl. 12.30 – 16.30.

Samferdselsministeren ønsker å drøfte følgende problemstillinger i samrådet: Er Nasjonal transportplan tilstrekkelig for å bidra til å nå de nasjonale miljømålene, er det nødvendig å iverksette nye virkemidler og tiltak i transportsektoren og hvordan bør i tilfelle disse virkemidlene og tiltakene innrettes?

Til redaksjonen

Pressen inviteres til å høre samferdselsministerens oppsummering av samrådet om transport og miljø kl. 16.15 i Grubbegt. 1, Oslo, møterom 115 (Fiskeridepartementets lokaler). Samferdselsministeren, statssekretær Eirin Kristin Sund, Samferdselsdepartementet og representanter for miljøorganisasjonene vil være tilgjengelig for pressen i etterkant.

Vi gjør oppmerksom på "Miljøhåndboken – Trafikk og miljøtiltak i byer og tettsteder", utgitt av Transportøkonomisk institutt på oppdrag fra Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet. Boken er tilgjengelig på Transportøkonomisk Institutts hjemmeside: www.toi.no. Den kan også bestilles i papirutgave fra samme sted.