Historisk arkiv

"Sykle til jobben-aksjonen": Samferdselsministeren "trår til"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Mandag 21. mai åpner samferdselsminister Terje Moe Gustavsen og helseminister Tore Tønne årets "Sykle til jobben-aksjon". Åpningen av aksjonen skjer klokken 9.30 på Eidsvolls plass, foran Stortinget. (18.05.01)

Pressemelding

Nr.: 66/2001
Dato: 18.05.2001

"Sykle til jobben-aksjonen": Samferdselsministeren "trår til"

Mandag 21. mai åpner samferdselsminister Terje Moe Gustavsen og helseminister Tore Tønne årets "Sykle til jobben-aksjon". Sammen med spreke representanter fra sine respektive departementer skal de vise at sykkel er et miljøvennlig, effektivt og helsebringende transportmiddel. Åpningen av aksjonen skjer klokken 9.30 på Eidsvolls plass, foran Stortinget.

- Regjeringen vil styrke sykkelens rolle som transportmiddel, særlig i de store by- og tettstedsområdene. Utbygging av sammenhengende gang- og sykkelnett og et presist og entydig regelverk er viktige virkemidler for effektiv og sikker sykkeltrafikk, sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.

I Nasjonal transportplan 2002-2011 legger regjeringen opp til å styrke sykkelens rolle i de største by- og tettstedsområdene. Særlig vil man prioritere tiltak på strekninger der sykkelen kan være et viktig transportmiddel for reiser mellom arbeidsplasser, sentrumsområder, friområder og boligområder. I tillegg er det viktig å legge til rette for bruk av sykkel til og fra stoppesteder og knutepunkter for kollektivtrafikk.

- Regjeringen vil bedre helse- og miljøforholdene i byområdene, redusere ulykkene og bedre framkommeligheten for næringstransporter og kollektivtrafikk. Dette må skje med en kombinasjon av virkemidler og tiltak som blant annet bidrar til å begrense veksten i transport med privatbil og som legger bedre til rette for bruk av kollektive transportmidler og sykkel, sier Moe Gustavsen.

Ifølge en reisevane undersøkelse som TØI gjennomførte i 1998 ble sykkel brukt ved vel 5 prosent av alle arbeidsreiser i landet, mens sykkelen ble nyttet ved nær 7 prosent av fritids- og besøksreisene.

Til red: For nærmere opplysninger om "Sykle til jobben-aksjon" - se www.sykletiljobben.no