Historisk arkiv

Telekommunikasjon: Ytterligere tiltak for å fremme konkurransen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har nylig forskriftsfestet en plikt for Telenor til å leie ut sitt faste aksessnett til konkurrerende aktører . (14.02.01)

Pressemelding

Nr.: 12/2001
Dato: 14.02.01

Telekommunikasjon: Ytterligere tiltak for å fremme konkurransen

Samferdselsdepartementet har nylig forskriftsfestet en plikt for Telenor til å leie ut sitt faste aksessnett til konkurrerende aktører, slik at abonnenten kan flytte hele sitt abonnentforhold til en annen tilbyder. Det betyr blant annet at kundene slipper å bruke et fast forvalg for å benytte seg av telefontjenestene til en av Telenors konkurrenter.

Med full aksess kan Telenors konkurrenter også levere bredbåndstjenester i tillegg til eventuell telefontjeneste over det faste aksessnettet.

Endringen i forskrift om offentlig telenett og offentlig teletjeneste (Offentlignettforskriften) er et tiltak i den pågående gjennomgangen av telereguleringer med sikte på å etablere full konkurranse i telemarkedet og samtidig sikre at grunnleggende forbrukerrettigheter blir ivaretatt.

I tillegg er det gjort endringer i forskriften som blant annet omfatter Post- og teletilsynets adgang til å fatte vedtak i mekling i konflikter om samtrafikk.

Endringene i forskrift om offentlig telenett og offentlig teletjeneste finnes på Samferdselsdepartementets nettsider: odin.dep.no/sd/norsk/regelverk/lover