Historisk arkiv

Tiltak mot "piratdrosjer": Lovendring skal sikre mer effektiv håndheving

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Samferdselsdepartementet vurderer nå enkelte justeringer i samferdselsloven for å sikre en mer effektiv håndheving av bestemmelser som kan bidra til å redusere omfanget av transport med piratdrosjer. (09.03.01)

Pressemelding

Nr.: 17/2001
Dato: 09.03.01

Tiltak mot "piratdrosjer": Lovendring skal sikre mer effektiv håndheving

- Samferdselsdepartementet vurderer nå enkelte justeringer i samferdselsloven for å sikre en mer effektiv håndheving av bestemmelser som kan bidra til å redusere omfanget av transport med piratdrosjer. Justeringene vil bety at flere tilfeller av transportvirksomhet heretter vil falle inn under ordningen med transportløyve. Vi tar sikte på at forslag til slike lovjusteringer kan legges fram i april i år, sammen med forslag til endringer i enkelte andre bestemmelser i denne loven, opplyser samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.

- For å få bort ulovlig persontransport er det viktig med innsats både fra drosjenæringen selv og fra myndighetene. Drosjenæringen kan på sin side bidra ved å påse at alle som har drosjeløyve overholder den kjøreplikten som følger av drosjeløyvet. Forskjellige former for mer tydelig merking av drosjene er andre tiltak, sier samferdselsministeren.