Historisk arkiv

Trafikksikkerhet: Verdifulle innspill fra ungdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsministeren er imponert over de unge deltakernes ekspertise og evne til å se sammenhenger når det gjelder trafikksikkerhet og ungdom . Innspillene skal brukes i videre arbeid med å få ned antall ulykker i trafikken (18.01.01)

Pressemelding

Nr.: 3/2001
Dato: 18.01.01

Trafikksikkerhet: Verdifulle innspill fra ungdom

- Jeg er imponert over de unge deltakernes ekspertise og evne til å se sammenhenger når det gjelder trafikksikkerhet og ungdom. De kom med mange verdifulle og konstruktive innspill som vi skal ta med oss og bruke i vårt videre arbeid med å få ned antall ulykker i trafikken. Dette sier samferdselsminister Terje Moe Gustavsen etter trafikksikkerhetskonferansen for ungdom på Scene West Victoria i Oslo 16. januar i år.

Ungdommene deltok blant annet i diskusjoner og gruppearbeid og presenterte hvilke tiltak de mener har best effekt i trafikksikkerhetsarbeidet, både generelt og rettet mot ungdom. De kom også med forslag om hvordan kampanjer og kommunikasjon best kan utformes for å nå trafikanter mellom 15 og 24 år.

Stort engasjement og mange gode forslag

- Særlig merket jeg meg at ungdommen er interessert i at vi skal ta i bruk tøffere virkemidler, som strengere regler, økt bruk av kontroller og mer synlig politi. Deltakerne på konferansen var også opptatt av at en større del av føreropplæringen gjøres obligatorisk og hvor viktig det er med oppfølging av opplæringen, sier samferdselsministeren.

To konkrete utfordringer tok statsråden på strak arm:
- Jeg støtter klart en reflekskampanje som Trygg Trafikk har dratt igang og går inn for at refleks skal bli mer tilgjengelig, sier Moe Gustavsen. Han oppfordrer også Vegdirektoratet til å se nærmere på regelverket som gjelder for bruk av blinkende lys på sykkel.

Samferdselsministeren var så fornøyd med ungdommenes innsats at han ønsker at de skal delta i Vegdirektoratets arbeide med å lage en handlingsplan for trafikksikkerhet. Vegdirektoratet vil derfor invitere ungdommen tilbake senere i vår for å få flere innspill, spesielt i forbindelse med føreropplæringen og trafikksikkerhetskampanjer rettet mot unge. Handlingsplanen er en del av oppfølgingen av Nasjonal transportplan (2002-2011) og strategiplanen om trafikksikkerhet på veg som ble lagt fram i september i fjor.

Opptak av innleggene og presentasjonene av gruppearbeidene er tilgjengelig på www.vegvesen.no