Historisk arkiv

Fornyelse av offentlig sektor: Lavere gebyr for tilvirkning og engrossalg av alkohol

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Effektivisering av arbeid med bevillinger for tilvirkning og engrossalg av alkohol blir nå merkbar i form av lavere gebyrer for dem som skal tilvirke og drive engrossalg av øl, vin og brennevin.

Pressemelding

Nr.: 101
Dato: 01.12.2000

Fornyelse av offentlig sektor:

Lavere gebyr på statlig bevilling for tilvirkning og engrossalg av alkohol

Den statlige bevillingsordningen for tilvirkning og engrossalg av alkoholholdig drikk trådte i kraft 1. januar 1996. Ordningen administreres av Rusmiddeldirektoratet og finansieres gjennom gebyrer.

Ved omorganiseringen av Rusmiddeldirektoratet er arbeid med bevillinger og påfølgende kontroll gjennomgått slik at det oppnås en betydelig effektivisering. Gevinsten av denne effektiviseringen blir nå merkbar i form av lavere gebyrer for dem som skal tilvirke og drive engrossalg av øl, vin og brennevin.

Det løpende bevillingsgebyret reduseres fra 2,2 til 1,5 øre pr. liter for øl, fra 3,5 til 2,2 øre pr. liter for vin og fra 13 til 7,7 øre pr. liter for brennevin. Dette tilsvarer en reduksjon på mellom 30 og 40 prosent. I statsbudsjettet er inntektene fra gebyret foreslått redusert med 36 prosent, fra 12 millioner kroner i år til 7,7 millioner kroner neste år.

Kontaktpersoner: Avdelingsdirektør Inger Gran, 22 24 85 25, Rådgiver Marit Breivik, 22 24 80 95