Historisk arkiv

Ikke egenandeler på Glittre og Granheim

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Sosial- og helsedepartementet har informert Stortinget om at det ikke innføres egenandeler for opphold ved Glittreklinikken og Granheim lungesenter, slik det er foreslått i det framlagte statsbudsjettet (17.10.00).

Pressemelding

Nr.: 94
Dato: 17.10.00

Ikke egenandeler på Glittre og Granheim

Sosial- og helsedepartementet har informert Stortinget om at det ikke innføres egenandeler for opphold ved Glittreklinikken og Granheim lungesenter, slik det er foreslått i det framlagte statsbudsjett.

I forslaget til statsbudsjett er det lagt opp til en harmonisering av egenandelene for opptreningsinstitusjoner. Disse varierer nå meget sterkt, opp mot 650 kroner per døgn for de dyreste med et gjennomsnitt på 220 kroner per døgn. Forslaget i statsbudsjettet går ut på å innføre en lik egenandel på 190 kroner per døgn for alle opptreningsinstitusjoner.

Ved Glittreklinikken og Granheim lungesenter, som er godkjent som sykehus og finansiert etter sykehuslovens § 1, er det i dag ingen egenandeler. På grunn av usikkerhet om hjemmelsgrunnlaget, vil det derfor ikke bli innført egenandel ved disse institusjonene.