Historisk arkiv

Norge kommer godt ut i WHO-ranking - men rom for forbedringer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Onsdag 21.9 legger WHO fram sin årlige helserapport. Medlemslandene er i år rangert, og rapporten viser at Norge er nummer 11 i verden og best i Norden.

Pressemelding

Nr.: 63
Dato: 21.06.00

Norge kommer godt ut i WHO-ranking
- men rom for forbedringer

Det norske helsevesenet skårer høyt på Verdens helseorganisasjons indikatorer for helsevesenets måloppnåelse og effektivitet. "World Health Report", som ble offentliggjort onsdag, rangerer WHOs medlemsland etter 10 målestokker for godt helsevesen. Samlet viser rangeringen at den norske helsetjenesten er den beste i Norden og nummer 11 i verden.

- Dette er en oppmuntring for alle i det norske helsevesenet som gjør en skikkelig jobb. Men jeg tar likevel rapporten som et signal på at vi har noe å strekke oss etter. Vi har forbedringsmuligheter, sier Tønne.

Rapporten vil gi en bakgrunn for prosesser med sikte på justeringer av helsepolitikken. Helseministeren setter nå ned en intern arbeidsgruppe i departementet som skal gi anbefalinger om hvilke konsekvenser prestasjonsrangering kan ha for norsk helsepolitikk.

WHOs rapport peker blant annet på at samarbeid mellom privat og offentlig finansiert helsetjeneste er en av de største utfordringene vi har. Helseminister Tønne sier at det er viktig med et tettere samspill mellom offentlige og private ressurser i det norske helsevesenet.

Rapporten finnes i sin helhet på WHOs hjemmesider.