Historisk arkiv

Tilskudd til bygging av sykehjem i utlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Sosial- og helsedepartementet (SHD) har bestemt at det kan åpnes for at Husbankens tilskuddsordninger til omsorgsboliger og sykehjemsplasser kan benyttes til bygging av slike boliger i utlandet..

Pressemelding

Nr.: 99
Dato: 24.11.2000

Tilskudd til bygging av sykehjem i utlandet

Sosial- og helsedepartementet (SHD) har bestemt at det kan åpnes for at Husbankens tilskuddsordninger til omsorgsboliger og sykehjemsplasser kan benyttes til bygging av slike boliger i utlandet. Husbanken er nå orientert om dette i brev fra Kommunal- og regionaldepartementet. Husbanken kan derved begynne behandlingen av søknader om tilskudd til etablering i utlandet.

- Søknader om bygging i utlandet skal nå kunne behandles på linje med andre søknader til Husbanken, selv om ikke alle juridiske sider ved å tilby slike tjenester i utlandet er avklart. Disse avklaringene arbeides det nå videre med, sier sosialminister Guri Ingebrigtsen.

For å kunne få tilskudd er det en forutsetning av forskrift og retningslinjer for tilskuddsordningen er oppfylt. Tilbudet i utlandet må være en del av kommunens samlede pleie- og omsorgstjenester.

Fylkesmannen og fylkeslegen skal vurdere om byggeplaner i utlandet er i samsvar med kommunens behov, og om kommunen kan ivareta heldøgns drift av tilbudet de vil gi i utlandet. Det er også stilt krav om at kommunen må dokumentere at beboerens rett til tjenester kan bli godt nok ivaretatt etter norsk helse- og sosiallovgivning.

Kontaktperson: Underdirektør Liv Telle, telefon 22 24 87 45