Historisk arkiv

Marit Eskeland tilbys jobb som direktør i Helse Nord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

2. oktober 2001

Marit Eskeland er tilbudt stillingen som administrerende direktør for Helse Nord RHF

Styret for Helse Nord RHF vedtok på sitt møte i dag (2. oktober) å tilby avdelingsoverlege Marit Eskeland(48) Bodø stillingen som administrerende direktør for Helse Nord RHF.

- Jeg har stor respekt og ydmykhet for oppgavene som er knyttet til omstrukturering av spesialisthelsetjenesten. Statlig overtakelse er en svært omfattende reform der mange forhold fortsatt er uavklart. Slik jeg ser det, kan omleggingen gi mulighet for en videreutvikling og kvalitetsforbedring til beste for befolkningen. Vår ambisjon må være at vi sammen; ansatte, lokale helseforetak og regionalt helseforetak, trekker i lag for å få dette til. Samarbeid med primærhelsetjenesten vil også bli helt essensielt for å lykkes. Det er viktig at befolkningen får tilbud om nødvendige og gode helsetjenester best mulig tilpasset våre geografiske forhold. Vi må også, som styret har besluttet, sikre at vi har "motorer" som garanti for et desentralisert tilbudsmønster.

Gjennom reformen legges til rette for både konkurranse og samarbeid mellom institusjoner og virksomheter. I denne fasen vil jeg understreke behov for og betydningen av samarbeid. Vi må utvikle felles virkelighetsoppfatning, være enig om de sentrale målene, hvilken retning vi skal gå og sikre brukerperspektivet. Så kan det, så lenge det skjer innenfor akseptable rammer, være sunt å konkurrere på for eksempel organisatoriske løsninger, kvalitet, service, ventetid etc.

Vi har en rekke utfordringer. Rekruttering av fagfolk er det aller viktigste. Vi må legge til rette for sikring av sterke og kompetente fagmiljø. Her har alle en rolle og spille, men svært viktig er den kraft som Universitetet i Tromsø og høgskolemiljøene utgjør som overrislingsfaktor for hele det nord-norske helsevesen, understreker nytilsatt administrerende direktør Marit Eskeland.

Marit Eskeland er født i Stavanger i 1953 og utdannet cand. med fra Universitetet i Oslo i 1978. Hun er spesialist i indremedisin og grenspesialist i lungemedisin. Siden 1997 har hun vært avdelingsoverlege ved medisinsk avdeling ved Nordland Sentralsykehus(NSS). Hun har tidligere arbeidet i almenpraksis, hatt stilling som assistent- og overlege ved NSS og tatt spesialistutdanning ved Haukeland sykehus. Hun har i to år vært leder av Norsk Forum for Kvalitet i helsetjenesten.

Eskeland vil, forutsatt at en blir enige om tilsettingsvilkårene, tiltre stillingen på heltid fra 1. november.

Helse Nord RHF er det første Regionale helseforetaket i landet som har tilsatt administrerende direktør. Helse Nord RHF skal ivareta statens eierskap til spesialisthelsetjenesten i Nord-Norge og være ansvarlig for at befolkningen får tilgang til den nødvendige spesialisthelsetjeneste. Helse Nord RHF har etablert seks helseforetak hvor all spesialisthelsetjeneste inngår. Organisasjonen skal være operativ fra 01.01.02.

Pressekontakter:

Styreleder Olav Helge Førde90173056/75531622

Marit Eskeland 744 34442/48153506