Historisk arkiv

Ungene ønsker røykfrihet i hele verden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Ungene ønsker en røykfri verden

I den grå morgenstunden, lyser de oransje gerberaene opp. Små og store fikk i dag hver sin gerbera på vei til jobb eller skole for å markere verdens røykfrie dag. Forhåpentligvis husker både voksne og unge hva blomsten markerer lenger enn blomsten varer.

Barna på Kjelsås skole i Oslo tror ikke vi er så flinke til å huske. De bestilte i stedet et bilde av den samme blomsten, signert Knut Bry, og overrakte i dag bildet til helseminister Tore Tønne. Ungene ved Uværsalléen, SFO på Kjelsås, hadde sammen med giraffen Georg, jobbet med ideen om å gi Tønne en blomst, samtidig med at de overrakte et rop om hjelp, fra barna til regjeringen. Ungene vil så gjerne vokse opp i et røykfritt miljø, og lurte på om ikke regjeringen kunne være behjelpelige med det. Tønne lovte å gjøre så godt han kunne, og fortalte at nå var nesten hele regjeringen røykfrie. Det var han stolt over.

Barnas bønn om å slippe røyk har de formulert i en kjekk liten sangregle, som til og med voksne kan huske: Frisk luft i lungene er godt for meg og ungene.

For å markere sitt sterke ønske på en røykfri dag, greide faktisk de spede barnerøstene, sjiraffen Georg og helseministeren til og med å overdøve fuglesangen en stakket stund.

Se bildet av sjiraffen Georg og helseministeren 1 og 2.

(GØ.)