Historisk arkiv

Handlingsplanen "Si @!"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr.: 7
Dato: 30.01.2001

Handlingsplanen "Si @!"

Mindre dobbeltarbeid og forsinkelser i "vekslingene" mellom instanser i helse- og sosialsektoren. Dette er viktige mål for Sosial- og helsedepartementets IT-arbeid.

Handlingsplanen " Si @!" beskriver statlige tiltak for å styrke elektronisk samhandling i helse- og sosialsektoren de neste tre årene. Den ble framlagt tirsdag på Ullevål sykehus. Fremleggelsen av planen var helse- og sosialsektorens rapportering under regjeringens eNorge-plan.

Planen understreker at potensialet som ligger i samarbeid via IT-nettverk må utnyttes. Et nasjonalt helsenett skal gi grunnlaget for sikker kommunikasjon. Ambisjonen er at helsepersonell kan bruke dette nettverket i sitt daglige arbeid og at det skjer utstrakt bruk av telemedisin der det er hensiktsmessig.

" Si @!" er den første IT-planen som omhandler statlige tiltak på tvers av helse, sosial- og trygdesektoren. Handlingsplanen omfatter helsetjenestene, sosialtjenestene, pleie- og omsorgstjenestene og trygdeetaten. Trygdeetaten vil gjennom de neste tre år satse tungt på tjenester til publikum over nettet, i det som kan kalles en "døgnåpen trygdeetat". Det vil også bli økt elektronisk samhandling mellom helsevesenet og trygdeetaten, blant annet elektronisk sending og mottak av legeregning og sykmelding.

Kontaktpersoner: Hans Christian Holte, telefon: 22 24 86 59/907 907 21, Alfred Ehrenclou, telefon: 22 24 86 52

Statlig tiltaksplan 2001-2003: Elektronisk samhandling i helse- og sosialsektoren: Si @!