Historisk arkiv

Ny transportordning for funksjonshemmede: Lettere å komme i arbeid og utdanning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr.: 14
Dato: 16.02.2001

Ny transportordning for funksjonshemmede:
Lettere å komme i arbeid og utdanning

- Fra høsten etablerer vi en landsdekkende transportordning som gjør det lettere for funksjonshemmede å komme seg til og fra arbeid eller utdanning, sier sosialminister Guri Ingebrigtsen.

- Arbeid og utdanning skal være en reell mulighet for flest mulig funksjonshemmede. Det er et spørsmål om rettferdighet og likestilling som jeg er meget opptatt av, sier sosialministeren. Da er det også nødvendig med særordninger, som et supplement til kollektivtrafikken, som gjør det mulig for flest mulig å komme seg til og fra jobben eller utdanningsstedet. Gode transportordninger er et viktig virkemiddel for å øke tilgjengeligheten til utdanning og arbeid, mener sosialministeren.

Utgangspunktet for regjeringen er at den ordinære kollektivtransporten skal gjøres mest mulig tilgjengelig for funksjonshemmede. Der de ordinære kollektive transporttilbudene ikke strekker til, skal særskilte løsninger vurderes. Transporttjenesten for funksjonshemmede er en slik særskilt løsning, men tilbudene varierer sterkt mellom fylkeskommunene.

- For bedre å imøtekomme funksjonshemmedes transportbehov og kompensere for mangler ved dagens transporttilbud innføres denne landsdekkende ordningen som et forsøk over et år. Vi vil prøve ut ulike modeller for organisering av reisene, sier Ingebrigtsen.

Erfaringene vil bli evaluert og skal danne grunnlag for beslutningen om en mer permanent løsning. Finansiering av prosjektet vil bli nærmere omtalt i revidert nasjonalbudsjett i mai.

Kontaktperson: Rådgiver Inge Ovesen, telefon; 22 24 85 72.