Historisk arkiv

Presseinvitasjon: Handlingsplan for funksjonshemmede; nyheter og status

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Priv.red.
Dato: 08.02.2001

Invitasjon til lunsjmøte:


Handlingsplan for funksjonshemmede; nyheter og status

Sosialminister Guri Ingebrigtsen vil legge frem status for gjennomføringen av Handlingsplanen for funksjonshemmede, og inviterer derfor til lunsjmøte:

Fredag 16. februar kl. 13.00, rom 1129 i R5, Akersgt. 59.

Status og nyheter

På møtet vil en samlet statusrapport for handlingsplanen bli lagt frem, og enkelte nyheter fra planen presenteres. De sakene sosialministeren vil fokusere særlig på fremover er

  • retten til arbeid,
  • den frivillige innsatsen
  • et tilgjengelig samfunn

I FNs frivillighetsår vil sosialministeren bl.a. rette søkelyset mot organisasjonenes medvirkning i arbeidet for å bedre funksjonshemmedes situasjon.

Sosialministeren orienterer om sine hovedprioriteringer i forhold til funksjonshemmede nå, og veien videre blir trukket opp.


Vitalisert dialog

Lunsjmøtet er også markeringen av en intensivert dialog mellom Sosial- og helsedepartementet og de funksjonshemmede. Aldri før har departementet invitert så mange "brukerblader" til et informasjonsmøte. - Jeg ønsker og vitalisere dialogen med de funksjonshemmede, gjennom deres brukerorganisasjoner og gjennom fag- og organisasjonsbladene. De funksjonshemmede og deres organisasjoner er ekspertene og premissleverandører for vår politikk, sier sosialministeren.

Foruten mye interessant stoff, serverer vi en enkel lunsj. Påmelding bes derfor om å gjøres til: Sosial- og helsedepartementets Informasjonsseksjoen, tlf. 22 24 84 14, e-post: heidi.jorgensen@shd.dep.no innen torsdag 15.2.

Kontaktperson: Informasjonssjef Jostein Soldal, 22 24 84 10