Historisk arkiv

Sosialministeren har ingen planer om å sette ned satsene!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr.: 36
Dato: 30.04.01

Sosialministeren har ingen planer om å sette ned satsene!

- Jeg har ingen planer om å redusere satsene på veiledende retningslinjer for økonomisk sosialhjelp, slik det feilaktig framgår av TV2s nyhetsinnslag i dag tidlig. Jeg har overhodet ikke uttalt meg til TV2 om denne saken eller sagt at eventuelle innsparte penger skal gå i statskassen, sier sosialminister Guri Ingebrigtsen.

Utmåling av sosialhjelp er kommunens ansvar. Dette er det ingen tvil om. Når Sosial- og helsedepartementet likevel har gitt veiledende retningslinjer om stønadsnivået, er dette for å gi kommunene et hjelpemiddel i skjønnsutøvelsen. De retningslinjer departementet ga i februar omfatter utgifter til løpende daglig livsopphold.

Boutgifter, strøm og oppvarming m.v., samt mer spesielle utgifter, inngår ikke i beregningsgrunnlaget. Hjelp til disse utgifter kommer derfor i tillegg.

Sosialministeren understreker at veiledende retningslinjer ikke skal erstatte den konkrete vurderingen av den enkelte søkerens faktiske hjelpebehov, og det er en forutsetning at de som trenger hjelp skal sikres et forsvarlig livsopphold.

- Jeg har naturligvis ingen planer om å endre retningslinjene hver gang en matvarekjede endrer sine priser, sier sosialministeren.