Historisk arkiv

Fornyelse skal være viktig for alle

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 168/2000
Dato: 19. desember 2000

Fornyelse skal være viktig for alle

Fornyelse av offentlig sektor skal prioriteres, skriver statsminister Jens Stoltenberg i et brev til alle departementene og etatene.

Fornyelse av offentlig sektor er en prioritert oppgave for Regjeringen. En viktig del av dette arbeidet er å få til en betydelig forenkling av offentlig sektor. Målet med dette arbeidet er å få til en enklere og mer brukervennlig forvaltning, mindre detaljstyring og større handlefrihet for det lokale nivå, reduksjon i omfanget av rapporteringskrav og overføring av ressurser fra administrasjon til tjenesteyting, heter det blant annet i brevet fra statsministeren.

I brevet blir alle med lederansvar i departementer og underliggende etater bedt om å gi arbeidet med forenkling høy prioritet.

Arbeidet skal ikke bare begrenses til å "rydde opp" i lover, forskrifter og annet regelverk.

Statsministeren mener det er like viktig at det settes fokus på forenkling i det løpende arbeidet i departementet. Dette arbeidet skal gi en bedre organisert offentlig forvaltning.

- Det betyr at vi i departementene og den sentrale forvaltningen må arbeide mer målrettet og på en måte som frigjør ressurser som kan settes inn på prioriterte områder. Departementene må aktivt lete frem områder med behov for fornyelse og forenkling og sette seg konkrete mål og tidsfrister for arbeidet, skriver statsminister Jens Stoltenberg i brevet til ledere i departementer og etater.