Historisk arkiv

Regjeringskonferansen i Trondheim 2. november. Svar på kritikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 148/2000
Dato: 1. november 2000

Regjeringskonferansen i Trondheim 2. november
Svar på kritikk

Som svar på den kritikk som er fremsatt av Trondheims ordfører Anne Kathrine Slungård i forbindelse med Regjeringens besøk i Trøndelag 2. november, har politisk rådgiver ved Statsministerens kontor, Kathinka Meirik, i dag sendt følgende brev til ordføreren:

"På bakgrunn av informasjon vi har fått via NRK Sør-Trøndelag og Dagbladet ser vi at ordføreren er misfornøyd med Regjeringens besøk i Trøndelag 2. november. En misnøye som ble gjentatt da jeg i går kveld fikk kontakt med henne.

Regjeringen har lagt sin regjeringskonferanse til Trondheim og Sør-Trøndelag. 7 kommuner skal besøkes. Arrangementene den 2. avviker ikke fra ordinære besøk og befaringer statsrådene ellers er med på – med unntak av at ekstraordinært mange statsråder er samlet i Trøndelag denne dagen.

Dette er ikke et offisielt besøk til Trondheim Kommune, selv om det også kunne vært en hyggelig begivenhet. Dette er et besøk til Trøndelag, og ordføreren er derfor ikke bedt om å være vertskap med de økonomiske og praktiske konsekvenser det har for kommunen.

Ordføreren sier til Dagbladet at hun ønsker å "rulle ut rød løper". Regjeringen har intet ønske om å bli mottatt med rød løper. Hele ideen med denne type samråd er å møte folk utenfor de mer tradisjonelle kanalene, og å få andre miljø enn de politiske i tale.

I Dagbladet står det også at ordføreren ikke har fått svar på sin henvendelse til Regjeringen. Dette er ikke riktig, og jeg er glad for at ordføreren i går bekreftet at hun i forrige uke fikk svar på sitt brev til Regjeringen. Blant annet på grunnlag av innspill fra Trondheim Kommune vil seks statsråder besøke kommunen. Mange av dem har selvsagt lagt opp sine program i tråd med ordførerens ønsker. Ordføreren fikk kopi av statsrådenes program så raskt dette forelå. Dette tok noe tid, bl.a. fordi finansministeren gjorde om på en utenlandsreise for å rekke et møte nettopp med ledelsen i Trondheim Kommune.

Statsrådene skal i løpet av dagen på 43 arrangement i 7 kommuner. For Regjeringen er dette en flott mulighet til å møte trøndersk samfunnsliv, og statsrådene gleder seg til dagen."