Historisk arkiv

Statsministeren gratulerer president Vladimir Putin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 45/2000
Dato: 27. mars 2000

STATSMINISTEREN GRATULERER
PRESIDENT VLADIMIR PUTIN

Statsminister Jens Stoltenberg sendte mandag ettermiddag følgende gratulasjonshilsen til Russlands nye president, Vladimir Putin:


"Deres eksellense,

Jeg sender Dem på den norske regjerings og egne vegne mine hjerteligste gratulasjoner med valget til Den Russiske Føderasjons President.

Forholdet mellom Norge og Russland har alltid vært preget av godt og konstruktivt samarbeid. Samarbeidet har de senere år utviklet seg meget positivt. Vi har i dag et bredt samarbeid på mange felter, ikke minst over grensen mellom våre to land i nord, hvor også det regionale Barentssamarbeidet spiller en viktig rolle. Under statsbesøket fra Norge i 1998 besøkte DDMM Kongen og Dronningen ikke bare Moskva, men også St. Petersburg og Murmansk.

Den norske regjering ønsker å styrke båndene til Russland. Videreføring av et omfattende og konstruktivt naboforhold til Russland er et viktig mål for norsk utenrikspolitikk, og vi ser frem til nært samarbeid med Den Russiske Føderasjon i europeiske og internasjonale samarbeidsstrukturer. Det er også viktig for Norge å bidra til den videre integrering av Den Russiske Føderasjon i europeiske og internasjonale samarbeidsstrukturer.

Jeg ser frem til å samarbeide med Dem og Deres regjering om bilaterale, regionale og internasjonale spørsmål som vi bare kan løse i fellesskap.

Med vennlig hilsen
Jens Stoltenberg".