Historisk arkiv

Statsministeren gratulerer Russlands nye statsminister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 76/2000
Dato: 22. mai 2000

Statsministeren gratulerer
Russslands nye statsminister

Statsminister Jens Stoltenberg ringte i ettermiddag Russlands nye statsminister, Mikhail Kasianov, for personlig å gratulere ham med utnevnelsen.

Statsministeren la vekt på videreutvikling av det nære naboforholdet til Russland og trakk fram utfordringer og muligheter knyttet til miljøsamarbeid, atomavfall og forvaltning av fiskeriressursene.

Statsministeren viste til beslutningen under Østersjøtoppmøtet i Danmark i april, om å nedsette en arbeidsgruppe av statsministerenes personlige representanter for å foreslå tiltak for å bekjempe spredningen av smittsomme sykdommer i regionen. Han håpet på at Russland ville engasjere seg i arbeidet.

Statsminister Kasianov så fram til nært samarbeid med Norge både bilateralt og internasjonalt. Han sa at Russland ville delta aktivt i arbeidsgruppen mot smittsomme sykdommer, og gi støtte til det norske formannskapet i gruppen. Han vektla mulighetene knyttet til økonomisk samarbeid, og sa at Russland ville ta nye omfattende beslutninger for å oppmuntre til økt økonomisk samarbeid med utenlandske selskaper, noe som ville virke stimulerende på samarbeidet i Barentsregionen og Østersjøregionen.

Statsministeren inviterte Mikhail Kasianov til å besøke Norge og sa at han selv så fram til å avlegge et arbeidsbesøk til Moskva i nær framtid.