Historisk arkiv

Presseakkreditering for statsministerens besøk til India

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 51/2001
Dato: 9. mars 2001

Priv. til red.:
Presseakkreditering for
statsministerens besøk til India


Som tidligere meldt vil statsminister Jens Stoltenberg være på offisielt besøk i India 19.-23. april. Besøket vil omfatte New Delhi, Agra og Bangalore. Statsministerens ektefelle, Ingrid Schulerud, deltar. En næringslivsdelegasjon vil følge besøket, i regi av Norges Eksportråd.

Dette er første gang en norsk statsminister er på offisielt besøk i India siden statsminister Gro Harlem Brundtlands besøk der i juni 1987.

Formålet med besøket er å styrke forbindelsene mellom Norge og India. Det vil blant annet skje gjennom samtaler med blant andre president K.R. Narayanan, statsminister A.B. Vajpayee og andre fremtredende politikere, og ved fokus på næringslivs- og utviklingssamarbeid.

Pressefolk som ønsker å dekke besøket må innen mandag 2. april 2001 søke akkreditering via Utenriksdepartementets pressekontor - telefon 22 24 31 41/49, telefaks 22 24 27 90, epost infosek@mfa.no. Det kreves visum til India.

Reisen vil foregå med rutefly Oslo-New Delhi og Mumbai (Bombay)-Oslo. Strekningen New Delhi-Agra-Bangalore-Mumbai vil for statsministeren og deler av delegasjonen, foregå med et fly som forventes stilt til disposisjon av den indiske regjering. Det legges opp til at akkrediterte pressefolk kan følge med i dette flyet fram til Bangalore. Det vil bli arrangert nødvendig pressetransport på bakken hvert sted.

I sin reservasjon av hotellrom for reisen, har ambassaden i New Delhi regnet med inntil 10 rom for akkrediterte norske pressefolk. Pressefolk som ønsker å benytte seg av disse rommene, må innen mandag 2. april melde fra direkte til hvert hotell. Hotellene er:

*New Delhi 19.-22. april: Maurya Sheraton Hotel & Towers, telefon 00 91 11 61 12 233 -
telefaks 00 91 11 30 23 181.
*Bangalore 22.-23. april: Taj Westend Hotel, telefon 00 91 80 22 55 055 -
telefaks 00 91 80 22 00 010


Det foreløpige programmet ser ut som følger:

Onsdag 18. april:
Kl. 19.30 avreise med British Airways fra Oslo lufthavn Gardermoen til London lufthavn Heathrow, og videre derfra kl. 22.00 med Virgin Atlantic Airways til New Delhi. (Dette gjelder statsministeren og deler av følget. De øvrige reiser kl. 09.40 med SAS fra Oslo til Frankfurt, og videre derfra kl. 13.45 med Lufthansa til New Delhi. Disse ankommer New Delhi torsdag 19. april kl. 00.35).

Torsdag 19. april:
Kl. 10.45 ankomst New Delhi med Virgin Atlantic Airways. Statsministeren mottas av en representant for regjeringen, før avreise til Rashtrapathi Bhawan (Viceroy’s Palace), der deler av følget innkvarteres. De øvrige bor på Maurya Sheraton Hotel. Ingen offisielle programposter denne dagen. Mulig sightseeing. Om kvelden uformell norsk middag i ambassadør Truls Hanevolds bolig.

Fredag 20. april:
Om formiddagen offisiell velkomstseremoni foran Presidentpalasset i New Delhi, med statsminister A.B. Vajpayee, kransenedleggelse ved Raj Ghat (Gandhis minnesten), samtale med utenriksminister Jaswanth Singh og offisiell indisk lunsj. Etter lunsj mottas statsministeren av president K.R. Narayanan og deretter av visepresident K. Kant. Om kvelden er det politiske samtaler med statsminister Vajpayee, før han gir offisiell middag.

Lørdag 21. april:
Om formiddagen åpner statsministeren et møte om indisk-norsk samarbeid om vannkraft, før samtale med energiminister Suresh Prabu. Ettermiddagens program er under avklaring.. Om kvelden deltar statsministeren i en middag i regi av Eksportutvalget for fisk.

Søndag 22. april:
Om morgenen avreise med fly fra New Delhi til Agra. Besøk på Taj Mahal og Agra Fort. Om ettermiddagen avreise med fly fra Agra til Bangalore. Overnatting på Taj Westend Hotel i Bangalore.

Mandag 23. april:
Om formiddagen åpner statsministeren et norsk-indisk IT-seminar, på Taj Westend Hotel i Bangalore. Besøk til blant annet forskningspark og utviklingsprosjekt. Om kvelden samtale med guvernøren i deltstaten Karnataka, før offisiell middag gitt av guvernøren. Sent om kvelden avreise med fly fra Bangalore til Mumbai lufthavn, for viderereise til Oslo.

Tirsdag 24. april:
Kl. 02.50 avreise med Lufthansa fra Mumbai lufthavn til Frankfurt lufthavn, og videre derfra kl. 09.35 med Lufthansa til Oslo. Kl. 11.30 ankomst Oslo lufthavn Gardermoen.